2025/3/27現在
中川 洋
Nakagawa Hiroshi
  • 食品科学、構造生命科学、低温生物学、中性子科学
researchmap
  • 興味のある分野
  • 食品科学
  • 得意な技術
  • 中性子準弾性散乱、中性子小角散乱
  • こんな協力者探しています
  • こんなことに協力できます
  • 食品関連材料の構造解析
  • 研究PRダイジェスト
  • 中性子散乱実験やそれと関連する分光学的測定や熱分析により、タンパク質などの食品関連材料や生体物質の構造解析で協力できます。
プレスリリース
論文(被引用数順にランキング表示、☆は研究者注目の論文)
  1. Eco-friendly carboxymethyl cellulose nanofiber hydrogels prepared via freeze cross-linking and their applications
    ACS Applied Polymer Materials (Internet), 2(12), p.5482 - 5491, 2020/12
  2. Hydration affects both harmonic and anharmonic nature of protein dynamics
    Biophysical Journal, 95(6), p.2916 - 2923, 2008/09
  3. Molecular basis of water activity in glycerol-water mixtures
    Frontiers in Chemistry (Internet), 7, p.731_1 - 731_9, 2019/11
  4. Percolation of hydration water as a control of protein dynamics
    Journal of the Physical Society of Japan, 79(8), p.083801_1 - 083801_4, 2010/08
  5. Inelastic and quasi-elastic neutron scattering spectrometers in J-PARC
    Biochimica et Biophysica Acta; General Subjects, 1861(1), p.3651 - 3660, 2017/01
お問い合わせ先はこちら
X  |  YouTube